Rabarberchutney by Donna

Tid: 1 timme

Kryddig chutney till grillat och grytor

Ingredienser

  • 1 l rabarber
  • 2 dl rårörssocker
  • 1-2 dl vitvinsvinäger
  • 1 gul lök
  • 1 röd lök
  • 6 torkade aprikoser
  • ½ dl Sultan russin
  • 1 ½ msk hackad färsk ingefära
  • 1-3 st vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk stark curry
  • 2 kanelstänger
  • 2 kryddnejlikor
  • 2-3 msk olja
  • Instruktioner

    1. Dela rabarbern i bitar. Skala och hacka lök, vitlök och ingefära. Dela och kärna ur chilin hacka smått, dela aprikoserna i mindre bitar.
    2. Fräs lök, vitlök och ingefära i oljan. Tillsätt kryddorna och sedan sockret,låt fräsa en stund. Häll sedan ner resten av ingredienserna och låt puttra ca 45 minuter eller tills lagom klistrig konsistens.
    3. Servera till starka grytor eller grillat kött.
    4. Enjoy!

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    15
    12
    4.8
    50 min
    20
    8

    Kommentarer (1)

    Eldra 28 juni 2009

    Den vänstra stapeln är detta recept den högra är ett annat recept som redan är upplagt här: http://www.matklubben.se/recept/varm_brie_med_rabarberchutney_67176.html

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben