Rabarberchutney med ingefära (lättsockrad)

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 40 minuter

Mycket gott till grillat! God och lagom stark och inte för ohälsosam då det är sparsamt med socker i chutneyn. Gott till allt från grillad kyckling, fläskfilé, egengjorda hamburgare och säkert mycket mycket mer :)

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • ½ dl vatten
  • 2 rödlökar, skivade
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 röd chilifrukt, urkärnad och hackad
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • Instruktioner

    1. Skölj och skala rabarbern (om skalet är tjockt och träigt) och skär i ca 2 cm tjocka skivor.
    2. Blanda rabarbern med samtliga ingredienser i en tjockbottnad kastrull (ej i aluminium då rabarbern får aluminium att fälla ut). Koka upp och låt sjuda i ca 20 minuter. Rör om då och då för att få en krämig och väl blandad konsistens. Häll sen upp chutneyn i väl rengjorda och varma glasburkar. Förslut direkt och förvara svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben