Sweet chiliglazerad lax med ingefära och grönsakswok

Serverar: 2 portioner

Gott, lättlagat och nyttigt! Mängden sweet chilisås och ingefära tar du efter egen smak.

Ingredienser

  • 2 portionsbitar ben- och skinnfri lax
  • 4 msk sweet chilisås
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • Smör eller olja till stekning
  • Grönsakswok
  • Rapsolja
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • ½ liten rotselleri
  • 1 paprika, valfri färg
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • Ev. örtsalt
  • Instruktioner

    1. Grönsakswok: Skala och strimla rotfrukterna. Dela och kärna ur paprikan. Skär den i bitar. Skala och finhacka ingefäran. Hetta upp rapsolja i en wokpanna, häll i alla grönsakerna. Krydda eventuellt med örtsalt. Låt grönsakerna få färg, och lagom tuggmotstånd.
    2. Lax: Stek laxbitarn färdiga i smör eller olja. Pensla på hälften av chilisåsen och strö över hälften av ingefäran på ena sidan på laxen. Vänd runt den och ta på resten av chilisåsen och ingefäran. Vänd runt igen så att laxen blir glazerad på båda sidor.
    3. Servera med jasminris och en klick keso naturell kryddad med salt och svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben