Inkokt lax med ingefära

Serverar: 4 portioner

En rätt som går bra att förbereda. Jag serverar laxen med nypotatis till sommaren, gott.

Ingredienser

  • 4 bitar benfri laxfilé med skinn
  • Lag
  • 1/2 purjolök
  • 50 g ingefära
  • 1 citron
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Dillstjälkar
  • 1 msk salt
  • 1 l vatten
  • Sås
  • 2 dl gräddfil
  • 1/2 citron
  • 2 tsk ingefära
  • 1/2 dl dill
  • 2 krm salt
  • Instruktioner

    1. Skär purjolöken i mindre bitar. Skala och skiva den färska ingefäran. Skiva citronen. Lägg ingredienserna till lagen i en vid kastrull. Häll påvattnet. Lägg i laxen och koka på svag värme under lock ca 12 minuter. Låt laxen kallna i lagen.
    2. Riv skalet på citrnen och hacka dillen och blanda alla ingredienserna till såsen. Servera laxen med såsen och kokt potatis och grönsker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben