Skala lök och morot, skär i skivor. Lägg i en kastrull med övriga ingredienserna till lagen. Låt koka upp.
Lägg laxen i en djup form. Häll på lagen så den täcker. Täck med folie och låt dra i 10 minuter. Kontrollera att laxen är klar. Låt den kallna i lagen i kylen.
Hej! Jag testar detta idag och tror det blir gott men hur mycket lök ska det vara? Jag tog 1 liten gul lök ..
Mistys10 april 2012
Lite för tam lag enligt mig. Fick öka på lite i kryddningen. Enligt mitt gamla recept ska lax aldrig koka när man gör inkokt lax så jag la bara ner min lax i lagen, drog kastrullen från plattan och lät den svalna i den under natten. Gav en mycket mjäll och fin lax, perfekt \"kokt\". Eftersom jag ökade på kryddningen och också lät lagen koka ca 5 min innan laxen åkte i smakade den superbra tillslut.
lennali11 april 2012
Kanske har jag skrivit lite konstigt, men i receptet står det att lagen ska kokas inte laxen :)
Supergod lax som jag verkligen kan rekommendera.
Hej! Jag testar detta idag och tror det blir gott men hur mycket lök ska det vara? Jag tog 1 liten gul lök ..
Lite för tam lag enligt mig. Fick öka på lite i kryddningen. Enligt mitt gamla recept ska lax aldrig koka när man gör inkokt lax så jag la bara ner min lax i lagen, drog kastrullen från plattan och lät den svalna i den under natten. Gav en mycket mjäll och fin lax, perfekt \"kokt\". Eftersom jag ökade på kryddningen och också lät lagen koka ca 5 min innan laxen åkte i smakade den superbra tillslut.
Kanske har jag skrivit lite konstigt, men i receptet står det att lagen ska kokas inte laxen :)