Kall inkokt lax

Serverar: 2 portioner

Enkel och god laxrätt.

Ingredienser

  • 2 bitar laxfilé, ca 300 g
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • ½ liter vatten
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk salt
  • 7 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 5 dillkvistar
  • Sås
  • 1 dl lätt créme fraiche
  • ½ dl hackade blandade örter
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala lök och morot, skär i skivor. Lägg i en kastrull med övriga ingredienserna till lagen. Låt koka upp.
    2. Lägg laxen i en djup form. Häll på lagen så den täcker. Täck med folie och låt dra i 10 minuter. Kontrollera att laxen är klar. Låt den kallna i lagen i kylen.
    3. Blanda sås ingredienserna.
    4. Servera laxen med potatis, sås och pressgurka.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    mykolo 10 juni 2008

    Supergod lax som jag verkligen kan rekommendera.

    Fli-san 7 april 2012

    Hej! Jag testar detta idag och tror det blir gott men hur mycket lök ska det vara? Jag tog 1 liten gul lök ..

    Mistys 10 april 2012

    Lite för tam lag enligt mig. Fick öka på lite i kryddningen. Enligt mitt gamla recept ska lax aldrig koka när man gör inkokt lax så jag la bara ner min lax i lagen, drog kastrullen från plattan och lät den svalna i den under natten. Gav en mycket mjäll och fin lax, perfekt \"kokt\". Eftersom jag ökade på kryddningen och också lät lagen koka ca 5 min innan laxen åkte i smakade den superbra tillslut.

    lennali 11 april 2012

    Kanske har jag skrivit lite konstigt, men i receptet står det att lagen ska kokas inte laxen :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben