Inkokt lax med gräslökspotatis

Serverar: 4 portioner

Låt laxen svalna i lagen. Potatisen kan ätas varma eller kalla Sommarmat som går att förbereda...

Ingredienser

  • 400 g portionslax
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • ½ dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 morot, skalad och skivad
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • Dillkvistar
  • 400 g färskpotatis
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl gräslök, finhackad
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Dela varje portionslax i tre–fyra bitar.
    2. Koka upp vinäger, socker, vatten, salt, rödlök, morot, peppar, lagerblad och -dillkvistar. Lägg i laxbitarna och koka ca 2 min. Ta av från plattan och låt ligga och svalna i lagen.
    3. Koka färskpotatis och blanda med crème fraiche och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Kan ätas direkt eller kall.
    4. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben