Lax med ingefära och ljummen bulgursallad

Serverar: 4 portioner

Lax som gnids in med en god rub och serveras med ljummen bulgursallad. Rub är en torr blandning av kryddor som gnides in i kött/fisk/kyckling. Detta receptet är GI-inspirerat.

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé, ca 600 g
  • Rub
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk ingefära
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk malen koriander
  • ½ tsk farinsocker
  • Bulgursallad
  • 2 dl bulgur
  • 1 salladslök
  • ½ gurka
  • 2-3 tomater
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk hackad färsk mynta
  • ½ dl hackad persilja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Till servering
  • 2 dl Crème fraiche gourmet äpple och pepparrot
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125º.
    2. Blanda ingredienserna till ruben och gnid in laxen med den.
    3. Tillaga laxen i mitten av ugnen till 60º innertemperatur, ca 30 min.
    4. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
    5. Strimla löken. Skär gurka och tomat i tärningar. Blanda ingredienserna till bulgursalladen och smaka av med salt och peppar.
    6. Servera laxen med ljummen bulgursallad och crème fraiche.
    7. Tips! Laxen går utmärkt att grilla.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben