Lax med ljummen bulgursallad och avocadocréme

Jag var lite skeptiskt till kanel på lax, men det funkade! Bulguren kan man byta ut mot quinoa eller couscous.

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé, ca 600 g
  • Rub
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 0.25 tsk kanel
  • ½ tsk malen koriander
  • ½ tsk farinsocker
  • Bulgursallad
  • 3 dl bulgur
  • 1 rödlök
  • 1 paprika
  • 2 dl färska eller frusna haricots verts
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Avocadocréme
  • 2 mogna avocado
  • 1½ dl lätt cremé fraice
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk citronsaft
  • ½ tsk salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125º. Blanda ingredienserna till ruben och gnid in laxen med den. Tillaga laxen i mitten av ugnen till 60º innertemperatur, ca 30 min.
    2. Koka bulgur i grönsaksbuljong enligt anvisning på förpackningen. Strimla löken och skär paprikan i strimlor. Woka grönsakerna på hög temperatur och blanda ner i bulguren. Krydda med salt, peppar, olja och citronsaft.
    3. Lägg allting till avocadocrémen i en matberedare och kör tills det är en slät créme. Smaka av med mer salt och citronsaft.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben