Ljummen sallad på lax och sparris

Serverar: 4 portioner

Gott och annorlunda tillsammans med granatäpple, rucola, belugalinser och sparris.

Ingredienser

  • 2 dl belugalinser/puylinser
  • 2 msk soja
  • 2 msk olivolja + lite till laxbitarna
  • 2 msk balsamvinäger
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 granatäpple
  • 400 g färsk laxfilé
  • 200 g frysta, tinade bläckfiskringar
  • Chili/limekrydda
  • 1 påse rucola
  • 200 g färsk/fryst sparris
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Koka linserna i dubbla mängden vatten och 2 msk soja. Beräkna koktiden ca 18–20 min, kolla noga så de inte blir mosiga! Häll av vattnet och blanda med olivoljan och balsamvinägern, lite salt och peppar.
    2. Dela granatäpplet och pilla försiktigt ur kärnorna.
    3. Vänd laxen, skuren i stora tärningar i olja och chili/limekryddan tillsammans med bläckfiskringarna. Obs! Hit kan du förbereda.
    4. Vid servering: Koka sparrisen ett par min i saltat vatten. Stek lax och bläckfisk ett par min på varje sida i en klick smör i panna på spisen.
    5. Lägg upp salladen med rucolan i botten, fyll på med linser. Toppa med laxbitar, bläckfisk och sparris.
    6. Strö granatäpplekärnor, flingsalt och nymald svartpeppar över. Droppa på lite olivolja och balsamvinäger.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben