Annas Parmesankyckling med ljummen sallad

Serverar: 2 portioner

Hittade på detta när jag gick hemma och var sjukskriven. Passar lika bra på större bjudning som till 2 pers.

Ingredienser

  • 1 påse jasminris (Uncle Bens Boil-in-bag paket)
  • 4 st färska champinjoner
  • ½ röd lök
  • ½ gul paprika
  • ¼ isbergssalladshuvud
  • 5 cm gurka
  • 5 st körsbärstomater
  • ½ burk majs ( den lilla burken 198 g)
  • ½ burk haricots verts (gröna bönor 400 g)
  • 1 påse Örtagårddressing
  • 2 st kycklingfiléer
  • Ca 1 dl riven parmesan (riv den fint)
  • Knappt 1 msk vetemjöl
  • Salt
  • peppar
  • Flytande margarin till stekningen
  • Aluminiumfolie
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Koka riset, strimla lök och paprika. Klyfta champinjonerna. Fräs champinjoner gyllenbruna, lägg i lök och paprika och fräs ytterligare någon minut. Lägg över i en värmetålig skål och täck med aluminiumfolie. Ställ riset att svalna. Strimla salladen, klyfta tomaterna, strimla gurkan. Blanda dressingen enl. anvisning på påsen. Sätt på stekpannan. Putsa filéerna, dela dom på längden så du får två tunna filéer av varje filé, torka av dem med papper. Salta och peppra, behövs bara en gnutta salt då parmesanen är salt. Riv parmesanen fint och blanda med mjölet i en djup tallrik. Vänd filéerna i osten, stek dem gyllenbruna, behövs en del smör för annars kan de bränna. Lägg över i ugnsfast form och stek färdigt i ugnen, ca 10 min. Ta ut kycklingen å låt den vila ca 5 min. Blanda i tomat, gurka och sallad med champinjoner, paprika och lök. Slå i ris och dressing, blanda ordentligt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben