Ljummen sallad med kikärtor

Serverar: 4 portioner

Ugnsrostade grönsaker ger mer smak.

Ingredienser

  • Ca 800 g blandning av morötter, palsternacka, röd paprika och rödlök
  • 2-3 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 dl hemkokta kikärtor eller 1 burk, ca 400 g
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 ask blandad sallad, ca 150 g
  • 2 dl crème fraiche franska örter
  • Till servering
  • Bröd
  • Tips
  • Lägg gärna i solrosfrön
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala morötter, palsternacka och lök. Kärna ur paprikan. Skär allt i bitar och lägg i en smord långpanna. Stek i mitten av ugnen ca 30 min.
    3. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och kikärtor i smör någon minut. Blanda dem med de ugnstekta grönsakerna. Salta, peppra och rör om.
    4. Dela salladen i bitar och lägg på ett fat. Lägg på grönsakerna med kikärtorna. Klicka på crème fraiche.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben