Rostbiff szechuan med ljummen sallad och basmatiris

Serverar: 4 portioner

En smakrik upplevelse.

Ingredienser

  • 700 g rostbiff i bit
  • Koklag
  • 6 dl kraftig oxbuljong
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • ¾ dl sojasås
  • 3 msk farinsocker
  • 1 kanelstång
  • 1 hackad röd chilifrukt
  • 1 msk szechuanpepparkorn eller 1 tsk vitpepparkorn
  • Vinägrett
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl lag från köttet
  • Varm sallad
  • 3 stjälkar blekselleri
  • ½ purjolök
  • 1 litet huvud isbergssallad
  • ½ dl rostade jordnötter grovt hackade
  • Instruktioner

    1. Putsa eventuellt köttet. Skär sedan köttet längs med fibrerna i två bitar. Sätt en stektermometer i ena biten från kortsidan - termometerns spets skall vara mitt i köttet. Koka upp ingredienserna till koklagen. Lägg i köttet som ska täckas helt av lagen, och låt sjuda tills det har en innertemperatur på 60ºC, det tar ungefär 30 minuter. Ta upp köttet, ta ur termometern, täck med aluminiumfolie och låt vila i 10 minuter. Spara kokspadet. Blanda ingredienserna till vinägretten. Ansa och skär blekselleri och purjolök i tunna skivor. Skär isbergssalladen i 8 klyftor med roten kvar. Koka upp spadet från köttkoket. Doppa salladsingredienserna hastigt i spadet. Skär köttet i tunna skivor.
    2. Servera med ljummen sallad, vinägrett och basmatiris. Garnera med jordnötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben