Ljummen sallad med portabella och getost

Serverar: 4 portioner

En god sallad till grillat.

Ingredienser

  • 4 stora portabella ca 300 g
  • 2 msk solrosolja
  • 2 krm salt
  • 1 citron, rivet skal och saften
  • 2-3 msk solrosolja
  • 1 msk strösocker
  • ½ krm svartpeppar
  • 1 huvud friséesallad
  • 2 stora tomater i tärningar
  • 100 g getost
  • Instruktioner

    1. Rensa svampen och skär den i skivor. Lägg ut skivorna på ett smörpapper och pensla dem med 2 msk olja, salta och fördela citronskalet över svampen.
    2. Stek svampen i torr het stekpanna ca 2 min per sida tills de blir lite krispiga. Ställ stekpannan åt sidan och håll svampen varm.
    3. Blanda citronsaft, olja, strösocker och peppar i en salladskål. Bryt salladen i bitar och lägg den i skålen tillsammans med tomattärningarna. Blanda. Lägg på svampen och smula över getosten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben