Sallad på sparris, nypotatis, ägg och dill.

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En enkel och fräsch sallad med pocherat ägg.

Ingredienser

  • 3 hg sparris
  • 3 hg nypotatis
  • 4 st ägg
  • 1 knippe dill
  • 0.5 st schalottenlök
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 st citron
  • Salt
  • Peppar
  • 0.5 tsk ättika
  • Instruktioner

    1. 1. Koka nypotatisen. Skär sparrisen i slantar och skala och finhacka löken. Värm upp en stekpanna med lite olja. Svetta sparrisen tillsammans med löken. Smaka av med salt och peppar.
    2. 2. Skär den kokta potatisen i skivor och lägg i en uppläggningsskål. Vänd ner sparrisen och dillen. Tvätta och skala citronen och riv skalet av halva. Tillsätt skalet och lite pressad citronsaft.
    3. 3. Pocherat ägg: Koka upp en liter vatten med ättika och salt i. Knäck äggen i koppar och låt dem glida ner i vattnet och långsamt sjuda. Gulan ska vara läckert lös.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben