Kycklinggryta med kokosmjölk, sweet chilisås och ingefära

Serverar: 4 portioner

En helt fantastiskt god kycklinggryta där marinaden gör allt! Riset är färgat grönt av ingen mindre än sonen. Han tyckte vi skulle äta ris som var grönt som Hulken! Perfekt mat att förbereda dagen innan med marinaden och sen färdig laga efter jobb. Inspiration av Kardemumma Gumman.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, strimlade
  • 1,5 dl rapsolja
  • 6 stora vitlöksklyftor, pressade
  • 4 tsk soya
  • 7 msk sweet chilisås
  • 4 msk färsk ingefära, riven
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Paprikapulver
  • 1 gul lök, skalad och fint hackad
  • 5 dl vispgrädde
  • 0,5 burk kokosmjölk
  • Instruktioner

    Blanda samman olja, vitlök, lök, soya, sweet chilisås, ingefära och kryddorna till marinaden. Glöm inte smaka av innan kycklingen läggs i. Marinera minst 1h. Stek sedan blandningen i en tjockbottnad stekpanna med höga kanter eller i en gryta. Häll i vispgrädde och kokosmjölk. Låt puttra en stund och smaka sedan av.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben