Fiskgratäng med aioli och sweet chilisås

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 45 minuter

Mamma lilla va’ gott det blev, hade mycket aioli över och här lyfte den verkligen gratängen. Slatten vispgrädde gjorde också susen.

Ingredienser

  • 300 g fiskfilé
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 msk smör/rapsolja
  • 70 g bacon
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • ½ dl vispgrädde
  • 3 msk aioli
  • 3 msk sweet chilisås
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Tina fiskfiléerna, sätt ugnen på 225 grader. Skär fiskfiléerna i mindre bitar och lägg ner i en smord ugnsform. Krydda med italiensk salladskrydda och citronpeppar. Låt filéerna gå i ugnen i 10 minuter. Ta ut formen.
    2. Stek baconet i mindre bitar och låt rinna av på hushållspapper. Blanda yoghurt, vispgrädde, aioli, sweet chilisås och rör sist i bacon bitarna och den rivna osten. Bred röran över fiskfiléerna och grädda färdigt i 15 minuter.
    3. Servera med potatis, ris eller pasta och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    hekr 19 januari 2014

    Jättegott tyckte hela familjen. Gjort denna rätt många gånger nu. Tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben