Mamma lilla va’ gott det blev, hade mycket aioli över och här lyfte den verkligen gratängen. Slatten vispgrädde gjorde också susen.
Ingredienser
300 g fiskfilé
1 tsk italiensk salladskrydda
1 tsk citronpeppar
1 msk smör/rapsolja
70 g bacon
2 dl grekisk yoghurt
½ dl vispgrädde
3 msk aioli
3 msk sweet chilisås
2 dl riven ost
Instruktioner
Tina fiskfiléerna, sätt ugnen på 225 grader. Skär fiskfiléerna i mindre bitar och lägg ner i en smord ugnsform. Krydda med italiensk salladskrydda och citronpeppar. Låt filéerna gå i ugnen i 10 minuter. Ta ut formen.
Stek baconet i mindre bitar och låt rinna av på hushållspapper. Blanda yoghurt, vispgrädde, aioli, sweet chilisås och rör sist i bacon bitarna och den rivna osten. Bred röran över fiskfiléerna och grädda färdigt i 15 minuter.
Servera med potatis, ris eller pasta och grönsaker.
Jättegott tyckte hela familjen. Gjort denna rätt många gånger nu. Tack!