Fiskgratäng med tärnad ostpotatis

Serverar: 4 portioner

En god gratäng med ovanlig smak.

Ingredienser

  • 10 medelstora potatisar
  • 400-500 g fryst eller färsk torskfilé
  • 1 tsk salt
  • svart eller vit peppar
  • ½-1 dl hackad dill eller persilja
  • ½ dl majonnäs
  • 2-3 msk kaviar
  • ½ dl mjölk
  • 2 dl riven ost t.ex. Herrgård
  • Instruktioner

    1. Ta fram ev. fryst fiskfilé ur frysen. Sätt ugnen på 225°.
    2. Skala och skär potatisen i ca 1 cm stora tärningar. Koka dem nätt och jämt mjuka i lättsaltat vatten, det tar bara ca 5 min. Låt potatisen rinna av.
    3. Skär det frysta fiskblocket i skivor eller de färska i bitar. Lägg bitarna i mitten av en smord ugnssäker form. Lägg potatisen runt om. Salta och peppra alltsammans och strö dill eller persilja över fisken.
    4. Vispa samman majonnäs, kaviar och mjölk och häll det över fisken. Strö osten över potatisen.
    5. Sätt fatet i mitten av ugnen och gratinera 25-30 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    tomisi 31 oktober 2008

    Mkt god vardagsrätt, den kommer vi äta fler ggr

    Nallepuh13 12 februari 2010

    En jättegod fiskrätt som jag kommer att göra många gånger. Tack Bojac!! Anne-Marie

    cutelillamygirl 3 juni 2010

    Har gjort den här rätten två gånger, och det lär bli flera.:-) Underbart god smak, och jag som egentligen inte gillar kaviar. Tycker dock att det blev lite för lite sås enligt receptet, så jag dubblade mjölk och majonäs samt hade 3 msk kaviar andra gången. Då blev det helt perfekt. En snabb och god fiskrätt som får 5 poäng av mig.:-)

    mulle640 16 februari 2012

    En klar favorit =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben