Räk och kräft, fiskgratäng

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

En jättegod krämig fiskgratäng enligt hela familjen. Servera med pressad potatis som suger upp den goda såsen.

Ingredienser

  • 400g frusen fisk
  • 25 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 400 g kräft eller räkost
  • 1/2 dl chilisås
  • 2 dl Kelda laga lätt
  • Salt
  • 16-20 st stora räkor
  • Instruktioner

    1. Lägg ut fisken i en ungssäkerform och salta fisken. Lägg i smöret. Lägg ut kräftosten över fisken.
    2. Vispa samman vetemjöl lagalätt och chilisåsen. Häll det över fisken. In i ugnen på 225.
    3. Efter 15 minuter tar du ut formen och öser och rör lite i såsen. När det är 5 minuter kvar lägg på räkorna så de blir lite varma. .

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    josahanna 23 januari 2009

    Det var supergott!

    hellea 8 september 2009

    Gott , smaskigt och enkelt. Kommer att bli ett favoritrecept.

    havrelina 28 oktober 2010

    Hur många minuter ska det vara sammanlagt? Jag fattar inte :S

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben