Pappas fiskgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jag lagade denna rätt en eftermiddag med de ingredienser jag hade hemma och det blev riktigt gott.

Ingredienser

  • 800 g fiskfilé
  • 400 g skalade räkor
  • 300 g kräftstjärtar i lake
  • 1 lök
  • 8 schalottenlökar
  • 0.5 dl hummerfond
  • 1 klick smör
  • 1 citron
  • 2 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Fördela fisken i en ugnsfast form. Fördela räkor och kräftstjärtar över fisken. Skala och skiva löken. Schalottenlökarna skalas och fördelas tillsammans med löken över fisk/skaldjuren. Dela citronen och pressa ur saften från en halvan. Häll över citrosaft och hummerfond över fisk/skaldjursblandningen. Lägg i en klick smör, salta och peppra, och sätt in formen i ugnen. Låt fisken sjuda i ugnen ca 20 min. Ta ut formen och fördela osten så att det blir ett osttäcke över fisk/skaldjursblandningen. Sätt in i ugnen och gratinera ca 10 min. Servera med ris och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    evaldo 11 mars 2008

    Jag har testat ditt recept, det var gott. Sen har jag jagt in bilder om du nte misstycker Yngve

    evaldo 11 mars 2008

    Jag råkade lägga in en fel bild, kan du ta boirt den?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben