Krämig fiskgratäng

Serverar: 3-4 portioner

Med potatisen i formen så får man allt i ett.

Ingredienser

  • 500 g fiskfilé, hoki, pollock, torsk etc
  • 10 -12 medelstora potatisar
  • 5 dl lätt crème fraiche
  • 3 st tomater
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 knippe dill
  • Salt
  • Citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Tina fiskfilén och skär i lagom stora tärningar. Vispa ihop crème fraiche och de finfördelade buljongtärningarna däri, klipp över dill efter eget tycke, smaka av med salt och peppar.
    2. Skala potatisen och skär i 1 cm tjocka skivor. Koka upp skivorna i 3-5 min och häll sedan av i durkslag. Smörj en ugnsfast form och häll i potatisen.
    3. Fördela fisken ovanpå. Häll över såsen och skiva tomat och lägg ovanpå, in i ugnen 200 grader ca 45 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    Gunnelaxelsson 16 juli 2008

    Jättegott

    eo79 23 februari 2010

    En jättegod fiskgratäng. Alla i familjen åt tills formen var tom.

    Tesserese 17 augusti 2010

    Är inte så förtjust i fisk, men detta var jättegott.

    farmoringer 2 november 2011

    Det här var gott. Så bekvämt med allt i ett. Jag behövde inga 45 minuter i ugnen. Kanske ca 30 minuter. Men kan bero på att jag använde mandelpotatis och varmluftsugn.. Men tack för ett bra recept..

    Ponin 19 mars 2012

    Så gott och enkelt, perfekt med allt i ett. Den här gratängen kommer vi att laga fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben