Tina fiskfilén och skär i lagom stora tärningar.
Vispa ihop crème fraiche och de finfördelade buljongtärningarna däri, klipp över dill efter eget tycke, smaka av med salt och peppar.
Skala potatisen och skär i 1 cm tjocka skivor. Koka upp skivorna i 3-5 min och häll sedan av i durkslag. Smörj en ugnsfast form och häll i potatisen.
Fördela fisken ovanpå. Häll över såsen och skiva tomat och lägg ovanpå, in i ugnen 200 grader ca 45 min.
En jättegod fiskgratäng. Alla i familjen åt tills formen var tom.
Tesserese17 augusti 2010
Är inte så förtjust i fisk, men detta var jättegott.
farmoringer2 november 2011
Det här var gott. Så bekvämt med allt i ett. Jag behövde inga 45 minuter i ugnen. Kanske ca 30 minuter. Men kan bero på att jag använde mandelpotatis och varmluftsugn..
Men tack för ett bra recept..
Ponin19 mars 2012
Så gott och enkelt, perfekt med allt i ett. Den här gratängen kommer vi att laga fler gånger.
Jättegott
En jättegod fiskgratäng. Alla i familjen åt tills formen var tom.
Är inte så förtjust i fisk, men detta var jättegott.
Det här var gott. Så bekvämt med allt i ett. Jag behövde inga 45 minuter i ugnen. Kanske ca 30 minuter. Men kan bero på att jag använde mandelpotatis och varmluftsugn.. Men tack för ett bra recept..
Så gott och enkelt, perfekt med allt i ett. Den här gratängen kommer vi att laga fler gånger.