Krämig fiskgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god fiskgratäng med smak av tomat och parmesan. Jag tog inte så mycket vitlök som det står i receptet men det är ju valfritt! Jag bytte dessutom ut hummerfonden mot fiskfonden och det blev bra.

Ingredienser

  • 400 g tinat torsk- eller hokiblock
  • 6-7 potatisar
  • 3-4 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk)
  • 2 msk olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 dl riven parmesan
  • 150 g färska champinjoner
  • Dillkvistar
  • Tomatsås
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl passerade eller finkrossade tomater med basilika
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk hummerfond
  • 1 dl riven parmesan
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ingredienserna till gratängsåsen. Salta och peppra. Mosa potatisen tillsammans med gräddmjölken och olivoljan. Ta bara lite i taget eftersom moset ska vara fast. Blanda i vitlök och parmesanost. Salta och peppra och klicka ut det längs kanten i en eldfast form. Skiva champinjonerna och fördela i botten på gratängformen. Lägg torskblocket över och häll på såsen. Gratinera i ugnen i 40 minuter. Garnera med dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    fbkcarro 11 november 2010

    Jättegott!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben