Fiskgratäng med pepparrot och mos

Serverar: 3 portioner

Tid: 35 minuter

En mycket god fiskgratäng med pepparrotssås

Ingredienser

  • Valfri fisk ca 600 g
  • 1 l vatten
  • 1 lök
  • Ca 1 dl vitt vin
  • 1-2 fiskbuljongtärningar
  • ½ citron
  • Vitpepparkorn
  • Bechamelsås
  • Riven pepparrot
  • Potatismos (helst egen)
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp ca 1 liter vatten med fiskbuljongtärningarna samt lök, pressad citron, vitpepparkorn och vinet. Låt koka ca 5 minuter innan du lägger i fisken. Låt den sjuda i några minuter och lägg den i en smord form.
    2. Spara fiskbuljongen och gör en vanlig bechamelsås med en del av fiskbuljongen i och pressa i riven pepparot (finns på tub) efter smak, salta och peppra.
    3. Bred ut moset runt längs kanterna och häll över såsen och in i 225 grader i ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    vindrufs 31 januari 2009

    Mycket god.

    joda317 19 april 2009

    OK, men vad ska jag spara fiskbuljongen till??

    monicadanell 16 juli 2009

    Hej och tack anders för ett super god fiskgratäng kommer att göra flera gånger alla tyckte om den helt klart full pott monica

    Mellanbellan 28 juli 2009

    Var hos vänner i Fellingsbro i helgen som bjöd på denna gratäng och det var jättegott. I vårt fall räckte den till 4 personer men det blev inget kvar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben