Denna fanns på mitt påskbord!
Var väldigt uppskattad.
Cheesecaken kan förberedas dagen före men bör inte frysas. Istället för örtgelét kan du strössla över lite finhackad persilja och dill.
Ingredienser
Botten
200 g kavring
75 g smör
Fyllning
4 st gelatinblad
200 g kallrökt lax
1 burk(ar) kesella, (250 g)
3 dl turkisk yoghurt, eller gräddfil
100 g löjrom, sikrom eller ofärgad stenbitsrom
2 - 3 msk pepparrot, riven
1/2 tsk salt
1/2 krm vitpeppar, nymald
Örtgelé
2 st gelantinblad
2 dl persiljeblad, basilika eller dill, grovhackad
2 dl vatten
3 krm salt
Jättegod! Och relativt lättgjord. Brukar byta ut laxen mot 300 g blandade räkor & kräftstjärtar, och tillsätta lite finhackad dill och rödlök, och lite pressad citron. Blir kanongott! :)