Laxpasta med pepparrot

Serverar: 4 portioner

Smalpasta! Prova vår fräscha pastasallad med lax och wasabi, den japanska pepparroten.

Ingredienser

  • 250 g pasta, t ex snäckor
  • 150 g rökt lax
  • 1 gurka, ca 350 g
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 dl hackad dill
  • Ca 2 tsk wasabi eller 2 msk riven pepparrot
  • 150 g sallad, gärna olika sorter
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    2. Skär laxen i strimlor och gurkan i tärningar.
    3. Blanda lätt crème fraiche, salt, peppar, vitlök, dill, wasabi eller pepparrot, lax och gurka.
    4. Spola pastan hastigt i kallt vatten och låt den rinna av.
    5. Rör ner såsen i den ännu ljumma pastan.
    6. Riv salladen i bitar och blanda ner den. Servera direkt.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    4
    9

    Kommentarer (1)

    sundelin90 13 juni 2011

    Testade receptet idag, men lade till rädisor också. Mycket gott! Använde mig av krispig sallat och ruccola som sallad.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben