Lyxig laxpasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Mums!

Ingredienser

  • 4 portioner blandad grön och gul tagliatelle
  • ca 25 g smör eller magarin
  • ca 250 g färskrökt alx i tunna strimlor
  • ca 5 dl finstrimlad purjolök
  • ca 5 dl finstrimlad morot
  • 50 g smör eller magarin
  • 1 kuvert saffran , 0,5 g
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 - 3 msk tomatpuré
  • ca ½ dl torrt vitt vin
  • 2 - 3 dl vispgrädde
  • 1 burk creme fraiche
  • ca 1 tsk italiensk salladskrydda eller örtsalt
  • Instruktioner

    Smält ner purjo och morot i 50 g smör med saffran och cayenne. Tillsätt tomatpuré, vin och grädde och koka ihop ett par minuter. Blanda i tunna laxstrimmlor och creme fraiche, Krydda och låt såsen få sjuda ett par minuter och smaka av. Låt den nykojta pastan få rinna av väl, blanda med några smörklickar och lägg upp portionsvis eller på fat med såsen över.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    4
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben