Nettans mammas fiskgratäng

Serverar: 4 portioner

Enkel och smaskig fiskgratäng med champinjonscreme. (Nettan och jag hade så himla roligt under några år i Stockholm. Så mycket bus, så många minnen och ett och annat matrecept också)

Ingredienser

  • 1 paket vit fisk
  • 1 burk crème fraiche
  • 1 burk champinjonskräm
  • 3 dl riven ost
  • 1 burk champinjoner i bitar
  • 1 burk svart kaviar
  • 1/2 citron
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Lägg fiskblocket i smord ugnsäker form. Salta och peppra. Ta gärna citronpeppar.
    2. Rör ihop övriga ingredienser förutom ca hälften av kaviaren som ska sparas till garnering. Häll röran över fisken och in i ugnen på ca 200-225 º tills den fått fin färg.
    3. Garnera med kaviarklickar och citronskivor. Potatis, kokt eller pressad, är ju som alltid gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Mellanbellan 5 november 2008

    Lagt till bild

    The_mama97mia 28 december 2010

    Mums... Jag följde ditt recept nästan till punkt och pricka - kors i taket! Lime ist f citron. Sejfilé, ej torsk och ej paket utan färskfrusen filé. På en bädd av purjo och paprika. Uteslöt osten tycker det är så gott ändå! Bakade potatishalvor i ugnen samtidigt. Smaskens!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben