Nettans mammas fiskgratäng
Enkel och smaskig fiskgratäng med champinjonscreme. (Nettan och jag hade så himla roligt under några år i Stockholm. Så mycket bus, så många minnen och ett och annat matrecept också)
Ingredienser
1 paket vit fisk
1 burk crème fraiche
1 burk champinjonskräm
3 dl riven ost
1 burk champinjoner i bitar
1 burk svart kaviar
1/2 citron
Salt
Peppar
Instruktioner
- Lägg fiskblocket i smord ugnsäker form. Salta och peppra. Ta gärna citronpeppar.
- Rör ihop övriga ingredienser förutom ca hälften av kaviaren som ska sparas till garnering. Häll röran över fisken och in i ugnen på ca 200-225 º tills den fått fin färg.
- Garnera med kaviarklickar och citronskivor. Potatis, kokt eller pressad, är ju som alltid gott till.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Lagt till bild
Mums... Jag följde ditt recept nästan till punkt och pricka - kors i taket! Lime ist f citron. Sejfilé, ej torsk och ej paket utan färskfrusen filé. På en bädd av purjo och paprika. Uteslöt osten tycker det är så gott ändå! Bakade potatishalvor i ugnen samtidigt. Smaskens!