Mammas sockerskorpor

Tid: 1 timme 5 minuter

Det här är skorpan som man tar en av och sen är det kört. Fingrarna tillbaka i burken efter fler. Jättegoda och mycket lättbakade.

Ingredienser

  • 5 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk kardemumma
  • 1 dl socker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Mjöl, bakpulver, kardemumma och socker körs runt i matberedaren. Tillsätt smör och mjölk. Kör till en slät deg. Rulla små bollar och grädda dem i 175 grader i 5 minuter i ugnen.
    2. Låt svalna men ej kallna. Gaffla itu dem i 2 delar. Torka dem i ugnen på 100 grader 1 timme.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    cuddly96 19 mars 2014

    Hej hallå! Jag bakade dina sockerskorpor i dag och dom blev super goda!!! Lätta och snabba att göra och försvinnande goda, så det får till att bli ett nytt bak om några dagar.. ;)

    lillawe 20 oktober 2014

    Hej! Vilka goda och lättbakade sockerskorpor! De räcker knappast till jul....:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben