Mammas björnkaka

Serverar: 12 portioner

Bakas på fil eller gräddfil. God smak av kanel och kardemumma.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 1/4 dl fil eller gräddfil
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ tsk kardemumma
  • 1 ½ tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och häll i filen så att den blir varm. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt filblandningen. Blanda mjölet med bakpulver, vaniljsocker och kryddorna, rör till en jämn smet. Bred ut smeten i en smord och bröad form.
    2. Grädda i 175 grader i ca 35-40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    AvaochAnders 7 oktober 2008

    Vilken tur att "mammas" björnkaka finns här, eftersom jag tappat receptet. Min mamma pudrade även florsocker över den uppstjälpta kakan. Kom alltid ihåg att spara några rejäla skedar smet för avsmakning!

    farmoringer 28 juni 2009

    Har precis avnjutit en bit ljummen björnkaka, Mmmm så gott det var...Full pott..

    PethraD 23 augusti 2009

    Jättegod kaka som nygjord och ljummen är bäst tillsammans med ett glas kall mjölk! Annars funkar den precis när, var och hur som helst. Saftig och god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben