Bakas på fil eller gräddfil. God smak av kanel och kardemumma.
Ingredienser
50 g smör
1 1/4 dl fil eller gräddfil
2 ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 ½ tsk kardemumma
1 ½ tsk kanel
Instruktioner
Smält smöret och häll i filen så att den blir varm.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt filblandningen.
Blanda mjölet med bakpulver, vaniljsocker och kryddorna, rör till en jämn smet.
Bred ut smeten i en smord och bröad form.
Vilken tur att "mammas" björnkaka finns här, eftersom jag tappat receptet. Min mamma pudrade även florsocker över den uppstjälpta kakan. Kom alltid ihåg att spara några rejäla skedar smet för avsmakning!
farmoringer28 juni 2009
Har precis avnjutit en bit ljummen björnkaka, Mmmm så gott det var...Full pott..
PethraD23 augusti 2009
Jättegod kaka som nygjord och ljummen är bäst tillsammans med ett glas kall mjölk! Annars funkar den precis när, var och hur som helst. Saftig och god!
Vilken tur att "mammas" björnkaka finns här, eftersom jag tappat receptet. Min mamma pudrade även florsocker över den uppstjälpta kakan. Kom alltid ihåg att spara några rejäla skedar smet för avsmakning!
Har precis avnjutit en bit ljummen björnkaka, Mmmm så gott det var...Full pott..
Jättegod kaka som nygjord och ljummen är bäst tillsammans med ett glas kall mjölk! Annars funkar den precis när, var och hur som helst. Saftig och god!