Mammas lax

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Denna maträtt är jättegod.

Ingredienser

  • 3 - 4 laxfiléer
  • frysta grönsaker
  • purjolök , skuren i skivor
  • dill
  • gul lök , grovhackad
  • 1 burk kokosmjölk ( 4 dl )
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • salt
  • citronpeppar
  • citronsaft
  • Instruktioner

    Tina, ansa och skär grönsakerna i lagom portionsbitar. Bryn alla grönsaker lätt i olja. Lägg allt i botten på en ugnsfast form. Peppra och salta fisken och lägg dem över grönsakerna i formen. Blanda kokosmjöken med yoghurt och häll över fisken och grönsakerna. Lätta lite på grönsakerna i formen så att det rinner ner ordentligt. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 20-25 minuter. Servera med kokt- pressad potatis eller ris och ev.sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Michael Björklund Årets kock 2000
    Spänningen var hög och framtiden står på spel för de 6 finalisterna...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben