Mammas gulaschsoppa

Serverar: 4 portioner

Österrikisk soppa som jag vuxit upp med. Har alltid höftat till den men nu provat ut ett recept.

Ingredienser

  • 400 g nötkött, gärna märgpipa
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 tsk tomatpuré
  • 5-6 potatisar av mjölig sort
  • 3 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad mejram
  • 1 tsk mald kummin
  • 2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1,2 l vatten
  • 2 msk koncentrerad ox-eller kalvfond
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och stek den gyllengul i lite olja. Tillsätt paprikapulvret tillsammans med 3 msk vatten. Skär köttet i små tärningar och blanda ner tillsammans med resterande kryddor.
    2. Bryn köttet försiktigt så att inte kryddorna bränns. Tillsätt potatisen skuren i små tärningar. Fyll på med vatten, tillsätt tomatpurén och fonden. Sjud tills köttet är mört. Smaka av efter eget tycke.
    3. Serveras med ett gott bröd och en kall öl!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    laverrod 28 januari 2011

    Sen när blev gulaschsoppa österrikisk?

    zonale 28 januari 2011

    Självklart finns det både ungerska och österrikiska varianter av denna soppa och de skiljer sig en del.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben