Friterad bläckfisk med aioli

Serverar: 4 portioner

Gott för en del inte tänkbart för andra

Ingredienser

  • 400 g djupfrysta panerade bläckfiskringar
  • 1 dl olivolja
  • några dillkvistar
  • Aioli
  • 2 äggulor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • ½ tsk salt
  • 2 dl olivolja
  • Instruktioner

    Tina bläckfisken och låt dem torka på hushållspapper hetta upp 1 dl olivolja i en ganska trång stekpanna och fritera ringarna några i taget tills de fått fin färg tag upp dem efter hand och lägg dem på hushållspapper håll dem varma. Blanda samman äggulor och salt till såsen och pressa ner vitlök rör ner vinägern tillsätt olivoljan droppvis under kraftig vispning konsistensen ska bli som majonnäs servera bläckfisken med såsen och en citronklyfta och färsk dill

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben