Doftande fisksoppa med aioli

Serverar: 4 portioner

Vad gott med en klick aioli som läggs i en dilldoftande fisksoppa!

Ingredienser

  • Ca 500 g fiskfilé, t.ex. torsk eller sej
  • 8 dl vatten
  • 3 fiskbuljongtärningar
  • 1 ½ tsk fänkålsfrön
  • ½ tsk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 paprikor
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl finhackad dill
  • Aioli
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Rör ihop aiolin och ställ den i kylen.
    2. Skär fisken i bitar. Djupfryst fisk halvtinas först. Häll vattnet i en kastrull. Tillsätt buljongtärningar samt kryddor. Låt koka 5 minuter.
    3. Kärna ur paprikorna och skär dem i tärningar. Tillsätt paprika, fisk och mjölk. Låt koka på svag värme tills fisken är vit och fast, 5-10 minuter.
    4. Strö över dillen och servera soppan med aioli och bröd.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24

    Kommentarer (2)

    sannado 15 april 2010

    Jättegott:-) Tack för receptet!

    abid4570 28 oktober 2011

    Säkert jättegott.! Men... Får man kalla vad som helst för aioli??

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben