Fisksoppa

Serverar: 4-6 portioner

Den här soppan är så god att t.o.m mina barn frågar efter den.

Ingredienser

  • 1 pkt torsk (400 gr)
  • 2 gula lökar
  • 6 dl vatten
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 burk krossade tomater
  • Timjan
  • Salt
  • Peppar
  • 2 hg skalade räkor
  • 1 dl grädde
  • Finklippt dill
  • Instruktioner

    Tina fiskblocket så mycket att det går att skära i bitar. Fräs den hackade löken i en gryta, tillsätt tomater, kryddor, vatten och buljongtärning. Låt småkoka ca 15 min. Lägg i fiskbitarna och låt allt sjuda ca 10 min. Tillsätt räkorna och den vispade grädden ( jag brukar ha i ovispad grädde). Nu får inte soppan koka. Klipp i rikligt med dill.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (8)

    Corellis 16 juli 2008

    Klockren fisksoppa. Gick hem hos alla familjemedlemmar och otroligt lätt att göra!

    KatarinaEngberg 1 augusti 2008

    Superenkel soppa som gick snabbt att göra! Jag bytte ut räkorna mot kräftstjärtar istället...men då minskade jag även på dillen, eftersom att dom låg i dillspad! Blev iaf en supergod soppa!!

    vonny 18 augusti 2008

    En god soppa men jag struntade i timjan och använde crabsticks i stället för räkor.Jag kommer att göra den fler gånger.

    SannaaK 20 juni 2010

    Favoritsoppan! Mums! Tack snälla för receptet!! :)

    Kochang 2 mars 2013

    Det var en god soppa. Fint med nybakat bröd till också. Tack för receptet.

    Receptglad 17 september 2013

    Jättegod och enkel soppa!

    sajoh69 17 september 2013

    Tack, vad kul att ni tycker om den :)

    Marre_W 19 februari 2014

    Tänkte göra den här soppan idag, lite trist att det inte står hur mycket salt, peppar ( vit eller svart? ) och timjan som det ska vara i...

    Relaterade Artiklar

    Koka soppa på en spik
    Nja, riktigt så enkelt är det inte, men kan man grunden hur man gör...

    Det goda köket
    Denna veckan är det åter dags för Det goda köket-mässan i Älvsjö i...

    Jörgens fisksoppa
    I vår monter på Det Goda Köket på Älvsjömässan gör Jörgen succé med de...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben