Sher ping pannkakor med lime, soya och sweet chilisås
Mycket frasiga, fulla med smak och med tillbehören blir detta en klar 10:a! Jag är inte särskilt förtjust i piroger, med dessa är klart i min smak. När de ska ätas, dela de i mitten och häll i generöst med soya, pressad lime och doppa sen i chilisåsen.
Ingredienser
Degen
450 g vetemjöl special
2,25 dl vatten
4 msk rapsolja
1 msk flingsalt
Fyllningen
400 g nötfärs
1 stor näve finriven vitkål
1 liten knippa färsk koriander eller 1 msk koriander krydda
3 cm färsk ingefära, skalad och finriven
4 salladslökar, skalade och ansade
1 vitlöksklyfta, skalad och fint riven
1 msk flingsalt
0,5 msk sichuanpeppar
Instruktioner
- Blanda samman ingredienserna till degen tills den blir mjuk och elastisk. Vila i plastfolie i ett par timmar.
- Blanda noga samman ingredienserna till fyllningen i en stor bunke. Dela degen i åtta lika delar och forma och platta till den som en liten pizzabotten. Den ska vara cirka 12 cm i diameter och cirka 1 cm tjock. Dela upp fyllningen i åtta lika bollar och lägg på varje deg. Vik kanterna över fyllningen och nyp till kanterna. Platta till med handen och lägg på en lätt oljad plåt. Ställ in i kylskåpet i cirka 20 minuter. Sätt två stekpannor på medelvärme. ringla i ytterst lite olja och lägg ner fyra pannkakor i varje stekpanna med den vikta sidan neråt. Platta ut med en stekspade tills den är runt 1 cm tjock och 10 cm i diameter. Efter 5 minuter eller så börjar pannkakorna bli gyllenbruna. Vänd på dem, platta ut en gång och stek i ytterligare 5 minuter eller så. De ska få färg runt hela och bli frasiga, köttet kommer vara stekt inuti.
- Till servering:
Kikkoman soya
Sweet chilisås
Limeklyftor
Liknande recept
Kommentarer (0)