Sher ping pannkakor med lime, soya och sweet chilisås

Serverar: 8 portioner

Mycket frasiga, fulla med smak och med tillbehören blir detta en klar 10:a! Jag är inte särskilt förtjust i piroger, med dessa är klart i min smak. När de ska ätas, dela de i mitten och häll i generöst med soya, pressad lime och doppa sen i chilisåsen.

Ingredienser

  • Degen
  • 450 g vetemjöl special
  • 2,25 dl vatten
  • 4 msk rapsolja
  • 1 msk flingsalt
  • Fyllningen
  • 400 g nötfärs
  • 1 stor näve finriven vitkål
  • 1 liten knippa färsk koriander eller 1 msk koriander krydda
  • 3 cm färsk ingefära, skalad och finriven
  • 4 salladslökar, skalade och ansade
  • 1 vitlöksklyfta, skalad och fint riven
  • 1 msk flingsalt
  • 0,5 msk sichuanpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda samman ingredienserna till degen tills den blir mjuk och elastisk. Vila i plastfolie i ett par timmar.
    2. Blanda noga samman ingredienserna till fyllningen i en stor bunke. Dela degen i åtta lika delar och forma och platta till den som en liten pizzabotten. Den ska vara cirka 12 cm i diameter och cirka 1 cm tjock. Dela upp fyllningen i åtta lika bollar och lägg på varje deg. Vik kanterna över fyllningen och nyp till kanterna. Platta till med handen och lägg på en lätt oljad plåt. Ställ in i kylskåpet i cirka 20 minuter. Sätt två stekpannor på medelvärme. ringla i ytterst lite olja och lägg ner fyra pannkakor i varje stekpanna med den vikta sidan neråt. Platta ut med en stekspade tills den är runt 1 cm tjock och 10 cm i diameter. Efter 5 minuter eller så börjar pannkakorna bli gyllenbruna. Vänd på dem, platta ut en gång och stek i ytterligare 5 minuter eller så. De ska få färg runt hela och bli frasiga, köttet kommer vara stekt inuti.
    3. Till servering: Kikkoman soya Sweet chilisås Limeklyftor

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben