Har du också länge undrat hur du får den perfekta härliga höjden på dina pannkakor? Ica hade ett kanonrecept som jag varmt kan rekomendera! Smaklig Måltid!
Ingredienser
1 ägg
2 dl filmjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk socker
½ tsk salt
1 msk flytande matfett
Instruktioner
1. Vispa samman ägg och filmjölk. Blanda i mjöl, bakpulver, socker och salt till en slät smet. Vispa ner matfettet.
2. Hetta upp en liten stekpanna eller plättlägg. Smörj med lite matfett. Klicka ut smeten i pannan. Grädda tjocka pannkakor eller plättar på svag värme.
3. Servera dem med djupfrysta (enligt mig gärna tinade), sockrade hallon och rivet limeskal.
Underbart recept. Mina barn vill helst ha dessa pannkakor varje morgon!
chatte7130 september 2009
Helt underbara, perfekt när barnen vill ha pannkakor och mjölken nästan slut. Tillsatte lite av riktig vanillinsocker. Mäktiga men ack så goda. Det blev en klar 5:a från oss.
Liilliiz23 oktober 2009
Ska smeten vara "rinnande" eller fast? Min blev rätt tjock och flyter inte ut i pannan, ser mer ut som deg. Någon som vet?? För jag lyckas inte..
johannana28 oktober 2009
Smeten skall vara lite tjock, då får man lättare höjden :)
kboholm2 juli 2011
Bra höjd, bra frasighet, känns så som amerikanska pannkakor ska vara. Receptet är dessutom utan mjölk vilket ofta är en fördel i vårt kylskåp.... ;-)
Underbart recept. Mina barn vill helst ha dessa pannkakor varje morgon!
Helt underbara, perfekt när barnen vill ha pannkakor och mjölken nästan slut. Tillsatte lite av riktig vanillinsocker. Mäktiga men ack så goda. Det blev en klar 5:a från oss.
Ska smeten vara "rinnande" eller fast? Min blev rätt tjock och flyter inte ut i pannan, ser mer ut som deg. Någon som vet?? För jag lyckas inte..
Smeten skall vara lite tjock, då får man lättare höjden :)
Bra höjd, bra frasighet, känns så som amerikanska pannkakor ska vara. Receptet är dessutom utan mjölk vilket ofta är en fördel i vårt kylskåp.... ;-)