Amerikanska pannkakor med havrekli

Serverar: 1-2 portioner

Tid: 15 minuter

Ljusa, lätta, fylliga och fiberrika.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havrekli
  • 2 ½ dl filmjölk (eller gräddfil)
  • 1 ägg
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Smör (en liten klick)
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser och rör ner filmjölken, därefter ägget.
    2. Smält smöret i teflonpanna och rör ner det. Stek sedan 1 knapp dl i taget på hög värme utan smör.
    3. Lägg upp och servera med en klick smör, lönnsirap och gärna lite hackade valnötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    blekegreven 13 juli 2011

    Förresten kan jag tillägga att de går utmärkt att frysa. Så på bara en minut i mickron kan man få ett supergott mellanmål när som helst.

    blekegreven 13 juli 2011

    För att variera sig kan man prova att rosta hackade nötter och tärnat äpple i pannan tillsammans med en liten nypa kanel. Blanda detta med lite lönnsirap eller god honung och servera till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben