Amerikanska pannkakor

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Mäktig mat, mycket mättande. Men gott. Bra som huvudrätt

Ingredienser

  • 10 ägg
  • 1 liter mellanfil
  • 10 dl vetemjöl
  • salt
  • 1 msk bakpulver
  • smör till stekning
  • Bregott - eller annat smör efter eget tycke och smak
  • bacon (ev prinskorv, om man vill det)
  • lönnsirap eller ljus sirap
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop ägg, vetemjöl och fil, salt och bakpulver. Smält lite extra margarin i pannan och häll det i smeten. Ta 1 dl smet och häll det i mitten av stekpannan. Men låt inte smeten flyta ut - den ska svälla istället. Vänd när ytan stelnat. Håll pannkakorna varma i ugnen. När alla är klara - stek bacon och servera sedan som en pannkakstårta. Ta ex 3 pannkakor, lägg smör, sirap och bacon på var och en av dem och lägg dem på varandra. Ät och njut och drick gärna mjölk till. Om man vill kan man göra det riktigt amerikanskt - då tar man och steker prinskorv till och använder lönnsirap. Vi brukar använda en "äggpanna" med tre avdelade stekytor. Då blir pannkakorna trekantiga, och så går det fortare att steka - man gör ju tre stycken på en gång!
    2. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben