Amerikanska pannkakor

Serverar: 8-10 portioner

I USA äter man gärna små tjocka pannkakor med lönnsirap och färska bär till frukost på helgerna.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 1 ägg
  • 2 1/2 dl filmjölk
  • 2 msk Arla smör-&rapsolja, i smeten
  • Arla smör-&rapsolja, att steka i
  • Tillbehör
  • Lönnsirap
  • Blåbär
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ihop ägg, filmjölk och smör-&rapsolja i en bunke.
    2. Rör ner de torra ingredienserna. Stek ca 10 cm stora pannkakor på medelvärme i smör-&rapsolja i en stekpanna. När det börjar bildas bubblor på ovansidan är det dags att vända pannkakan.
    3. Servera med lönnsirap och blåbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    navve123 2 februari 2012

    Bland det godaste pannkakor jag har ätit och min familj älskade dom underbart recept tack så mycket :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben