Monicas juliga amerikanska pannkakor

Serverar: 7-8 portioner

Supergoda och superenkla amerikanska pannkakor! Så här i juletider ville jag ge dem en julig touch, så jag använde mig av pepparkaksfil och tillsatte kanel, kardemumma och ljus sirap. Till vispade jag ihop grädde med lingonsylt.

Ingredienser

  • 2 msk socker
  • 6 dl mjöl
  • 4 msk vaniljsocker
  • 1 krm kardemumma
  • 1 krm kanel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 6 dl pepparkaksfil
  • 2 ägg
  • 1 msk ljus sirap
  • Smör, till stekning
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop mjöl, kanel, kardemumma, salt, socker, vaniljsocker och bikarbonat i en bunke. Rör om väl.
    2. Tillsätt ägg och pepparkaksfil och vispa smeten jämn och klumpfri.
    3. Hetta upp en stekpanna, lägg i en klick smör. Sänk plattan något steg. Annars pröva dig fram.
    4. Klicka ut 1 dl smet i mitten av stekpannan. Stek pannkakorna på båda sidorna. Kolla försiktigt under hur pannkakan ser ut under innan du vänder. Man ser när det är dags att vända. Pannkakorna tar inte lång tid att steka, så håll ett öga på dem.
    5. Klara att äta! Servera med grädde, frukt, bär, turkisk/grekisk yoghurt, kesella, sylt, sirap. socker m.m.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben