Köttfärspaj med sweet chilisås och vitlök

Receptet fann jag för några år sedan hos Hallon och Blåbär och den har lagats till otaliga gånger sedan dess! Några ändringar är gjorda. Mannen min fullkomligt älskar den och blir lika lyrisk varje gång.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 500 g blandfärs
  • 1 gul lök, skalad och hackad
  • 3 stora vitlöksklyftor, pressade
  • Flingsalt
  • Grovmalen svartpeppar
  • 1,5 dl sweet chilisås
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 2 tsk Kikkoman soya
  • 2 dl riven Västerbottenost
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 2,5 dl mjölk
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 nypa salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Kör i en matberedare. Tryck ut den i en pajform. Ställ kallt i 15 minuter och förgrädda på 225 grader i 15 - 20 minuter.
    2. Stek färsen på rätt hög värme tillsammans med lök och vitlök. Krydda med svartpeppar och flingsalt. Häll i sweet chilisås, creme fraiche och soya. Låt småputtra några minuter så smakerna kommer sig samman.
    3. Vispa ihop äggstanningen. Strö den rivna osten över det förgräddade pajskalet. Häll köttfärsröran över osten och sen äggstanningen över färsen. Grädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader tills äggstanningen stelnat och pajen fått färg, 15 - 20 minuter.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (1)

    caritas 3 januari 2015

    Denna paj är alldeles för söt för min smak, ändå tog jag mindre sweet chili sås än receptet

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben