Kycklinggryta med kokosmjölk, grön curry och grönsaker

Toppa med hackad koriander och till sist servera grytan med jasminris.

Ingredienser

  • 3 dl hönsbuljong
  • 2 pressade limefrukter eller 1 hel citron
  • 3 dl kokosmjölk
  • 2 msk grön currypasta eller något mindre efter smak och styrka
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 450 g lårfilé delad i bitar
  • 100 g strimlad purjolök
  • 100 g haricot verts
  • 300 g fast potatis skuren i grova bitar
  • 2 msk hackad koriander
  • Instruktioner

    1. Koka upp buljong med limesaften och kokosmjölken. Ta i den gröna currypastan och ingefäran.
    2. Lägg ner kycklingen och grönsakerna, låt koka i ca 7-10 min, beroende på storleken på grönsakerna.
    3. Red av med lite maizena strö för att få en lite simmig konsistens. Ta i den hackade koriandern till sist och servera grytan med jasminris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben