Kycklinggryta med kokosmjölk och cocktailtomater

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 45 minuter

Snabb, lätt, god gryta med inslag av asiatisk mat, inte stark om man inte vill förstås.

Ingredienser

  • 700 g kycklinginnerfilé
  • 1 burk konserverade cocktailtomater, 400 g
  • 1 burk konserverad kokosmjölk, 400 ml
  • 1-2 paprikor, grovt hackad
  • 2 stora morötter skurna i stavar
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Maizena redning
  • Chilipeppar, färsk (kan uteslutas)
  • Tillbehör
  • Ananas
  • Kokos
  • Rostade solroskärnor
  • Instruktioner

    1. Hacka lök, vitlök och grönsaker. Skär kycklinginnerfiléerna i 2-3 cm bitar. Bryn kycklingbitarna, salta och peppra. Fräs lök och vitlök, tillsätt paprika och morötter och ev chili. Fräs några minuter. Tillsätt kycklingen. Tillsätt cocktailtomater på burk samt kokosmjölken. Red av till önskad konsistens med maizena redning. Låt puttra medan riset kokar.
    2. Servera med ananas i bitar, kokos och rostade solroskärnor

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben