sweet chilistekt lax med sojanudlar

Serverar: 4 portioner

Dessa chilistekta laxbitar har en läcker sötstark smak. Laxen steks färdigt i ugnen och då har du tid att koka äggnudlarna. För att få en extra touch till denna rätt vänder du nudlarna i soja mot slutet och serverar sedan tillsammans med skivad paprika och limeklyftor. Superenkelt och gott!

Ingredienser

  • 250 g äggnudlar
  • ca 600 g laxfilé
  • 3 krm salt
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 grön paprika
  • 1 lime
  • 1/2 dl japansk soja
  • 1 msk olja
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 150°C. Häll vatten i en stor kastrull till nudlarna, sätt den på spisen på högsta värme. Skär laxen i fyra bitar. Lägg dem i en ugnssäker form och krydda med salt och ringla över sweet chili. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skär limen i klyftor. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll sedan av vattnet men spola dem inte i kallt vatten. Vänd istället ner soja och olja i de varma nudlarna. Blanda äggnudlarna med paprikan och servera med laxen och limeklyftorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben