Aprikosmarmelad med ingefära
Interessant marmelad med spännande smak.
passar utmärkt till frukost, eller kan den piffa upp lite trist dessert.
Ingredienser
1 kg aprikoser utan kärnor i bitar
Juice av 3 apelsiner eller 250 ml apelsinjucie
Juice av 1 citron
500 g socker
ca 2 - 3 matskedar färsk riven ingefär (ca 20 g)
Instruktioner
- Den här marmeladen kan göras på två sätt.
Antingen:
- Väger du fruktköttet som har blivit över när du gjort
Aprikosgelé med chilifrukter
http://www.matklubben.se/recept/aprikosgele_med_chilifrukter_33890.html
- Lägg till halva vikten i socker
Lägg till 2 eller 3 matskedar färsk riven ingefär
Sedan följer du recept son står i beskrivningen.
- Eller, följer du recptet här från början,
- Halvera aprikoserna och ta bort kärnorna. Skär i små bitar.
- Pressa saften ur apelsinerna och citronen.
Riv ingefäran.
- Blanda alla ingredienserna och låt koka upp.
Låt koka tills det börja stelna.
- Gör tallriksprovet, är gelén färdig så häll upp i rena glas.
- Skruva på locket och vänd glasen upp och ner.
Låt kallna upp och nervända.
- Servera efter ca 14 dagar.
Bevara på ett sval och mörkt ställe.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Tack för ett intressant recept! Ska testas! Marika
vad kul att du gillar den! bacius