Aprikosmarmelad med kokosraps

Serverar: 4 portioner

Ovanlig i smaken, men passar utmärkt till vaniljglass eller pannacotta.

Ingredienser

  • 500 g Aprikoser
  • 100 g kokosflingor
  • 300 g gelésocker 1:1
  • Instruktioner

    1. Halvera aprikoserna och ta bort kärnorna. Skär i små bitar.
    2. Blanda aprikoserna med kokosflinger och socker, hetta upp och låt koka i 5-8 minuter.
    3. Om du vill ha en slät marmelad, ta bort grytan från spisen.Mixa med en, imersionmixer, tills marmelade är slät och fin.
    4. Låt koka upp igen, och koka marmeladen färdig.
    5. Gör tallriksprovet, är marmeladen färdig så häll upp i rena glas.
    6. Skruva på locket och vänd glasen upp och ner. Låt kallna upp och nervända.
    7. Bevara på ett sval och mörkt ställe.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben