Aprikosmarmelad med kokosraps
Serverar:
4 portioner
Ovanlig i smaken, men passar utmärkt till vaniljglass eller pannacotta.
Ingredienser
500 g Aprikoser
100 g kokosflingor
300 g gelésocker 1:1
Instruktioner
Halvera aprikoserna och ta bort kärnorna. Skär i små bitar.
Blanda aprikoserna med kokosflinger och socker, hetta upp och låt koka i 5-8 minuter.
Om du vill ha en slät marmelad, ta bort grytan från spisen.Mixa med en, imersionmixer, tills marmelade är slät och fin.
Låt koka upp igen, och koka marmeladen färdig.
Gör tallriksprovet, är marmeladen färdig så häll upp i rena glas.
Skruva på locket och vänd glasen upp och ner. Låt kallna upp och nervända.
Bevara på ett sval och mörkt ställe.
Liknande recept
Snabb aprikosmarmelad
4
1
Aprikosmarmelad med ingefära
2
Rutor med aprikosmarmelad
30 min
40
Bullar med kokos och aprikosmarmelad
1 h
20
Choklad och aprikostårta
8-10
Kryddoftande äppelkaka
1 h 30 min
8
1
Fransk äppelkaka med mandel och citron
4
6-12
1
Butterkaka á la snabb
5
8-10
Lantlig äppelpaj med touch av aprikos
5
8
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!