Bullar med kokos och aprikosmarmelad

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme

Exotiska bullar. Söta och syrliga på samma gång och man kan inte få nog av dem.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl socker
  • 2 krm salt
  • 12-13 dl vetemjöl
  • Aprikosfyllning
  • 150 g mjukt smör
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl socker
  • 0.75 dl aprikosmarmelad
  • Garnering
  • 1 ägg till pensling
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, låt allt bli 37 grader.
    2. Lös upp jästen med lite degspadet och rör sedan ner resten. Tillsätt socker, salt och vetemjöl, lite i taget till en smidig deg. Jäs övertäckt minst 30 minuter.
    3. Blanda samman fyllningen.
    4. Arbeta lätt degen och dela den. Kavla ut varje del till 40*55 cm. Bred på halva mängden fyllning på den ena delen och vik den andra delen över.
    5. Skär i 2 cm breda remsor, vrid dem, forma till knutar och lägg på plåt med bakpapper.. Upprepa med resterande deg.
    6. Jäs bullarna övertäckta till nästan dubbel storlek, 30-40 minuter. Sätt ugnen till 250 grader.
    7. Pensla med uppvispat ägg och strö över garneringen. Grädda i nedre delen av ugnen, 6-8 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben