Ingredienser
175 g osaltat smör
175 g strösocker
150 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 ägg
125 g kokosflingor
2 tsk vaniljsocker
3 msk mjölk
Fyllning
175 g mörk choklad, bruten i bitar
75 g osaltat smör
150 g florsocker
2 msk mjölk
Garnering
200 g mörk choklad, bruten i bitar
25 g osaltat smör
Chokladrullar, se chokladteknik
Rostade kokosspån
Kakaopulver, att sikta över
Jag gjorde denna mumsiga tårta till en kompis födelsedags fest. Valde då att göra 3 kokos bottnar istället för receptets 2 för att få den högre. Gjorde även en liten blandning av grädde och hallon och bredda ut på två lager. Garneringen gjorde jag bara en 1/2 sats av, räckte gott och väl. Dekorerade med silver kulor och physalis. MYCKET GOD, men mäktig.