Äppelkaka med kokos

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

En god kaka.

Ingredienser

  • 4 syrliga äpplen
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 100 g smör el margarin
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ½ dl kokosflingor
  • Smör el margarin till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 175.
    2. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
    3. Blanda samman mjöl, kokos och det svalna matfettet. Rör ned blandningen i ägg smeten Skala, halvera och kärna ur äpplena.
    4. Lägg äppelhalvorna med kupiga sidan uppåt i en smord form.
    5. Häll över smeten och grädda mitt i ugnen i ca 25min.
    6. Servera ljummen men lättvispad grädde, vaniljglass eller crème fraiche.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben