Äppelkaka med kokos
Serverar:
10-12 portioner
Tid:
40 minuter
Mycket god.
Ingredienser
125 g margarin
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl kokosflingor
2 röda äpplen
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kokos, häll i det avsvalnade matfettet. Rör ner blandningen i äggskummet.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant.
Skala, dela och kärna ur äpplet, skär dem sedan i tunna klyftor. Stick sedan ner dem i smeten.
Grädda kakan mitt i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter
Låt kakan svalna.
Pudra gärna över lite florsocker precis innan servering.
Serveras med vaniljsås/ vaniljvisp.
Liknande recept
Äppelkaka med kokos
4.8
8-10
19
Äppelkaka med kokos
45 min
4-6
Äppelkaka med kokos och vaniljsås
4.6
8-10
8
Äppelkaka med banan samt toscatäcke med mandel och kokos
4.5
12 min
12
4
Glutenfri äppelkaka med kokos
4
35 min
1
1
Äppelkaka med kokos och mandel
4.3
25 min
1
Äppelkaka supergod
4.3
1
12
Fias amerikanska äppelkaka
4.7
8
21
Amerikansk äppelkaka
4.5
45 min
8-10
23
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!