Äppelkaka med kokos

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 40 minuter

Mycket god.

Ingredienser

  • 125 g margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl kokosflingor
  • 2 röda äpplen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader
    2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
    3. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kokos, häll i det avsvalnade matfettet. Rör ner blandningen i äggskummet.
    4. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant.
    5. Skala, dela och kärna ur äpplet, skär dem sedan i tunna klyftor. Stick sedan ner dem i smeten.
    6. Grädda kakan mitt i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter
    7. Låt kakan svalna.
    8. Pudra gärna över lite florsocker precis innan servering.
    9. Serveras med vaniljsås/ vaniljvisp.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben