Glutenfri äppelkaka med kokos

Serverar: 1 portioner

Tid: 35 minuter

Lättbakad!

Ingredienser

  • Till formen
  • 1 tsk smör eller margarin
  • 1 msk rörsocker strö
  • 2 msk kokosflingor
  • Smet
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 3 dl florsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl kokosflingor
  • 150 g rumstempererat smör/margarin
  • 2 ägg
  • 1 dl vaniljyoghurt
  • Fyllning
  • 2-3 äpplen
  • Servering
  • Vaniljsås, vaniljglass eller kesella vanilj
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smöra en rund form, ca 23 cm i diameter, med avtagbar kant. Strö rörsocker och kokos i formen.
    3. Smet: Blanda alla torra ingredienser i en skål. Klicka i matfettet och rör smeten småsmulig. Tillsätt äggen och yoghurten. Arbeta samman till en smet och häll upp den i formen.
    4. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor och lägg dem i kakan.
    5. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. Låt svalna några minuter i formen.
    6. Servera kakan, gärna lite ljummen, med vaniljsås, vaniljglass eller vaniljkesella.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    dag6 12 april 2016

    Mycket god kaka, har gjort den flera gånger. Hälsar Trollmor o Trollfar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben